Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Bestyrelsen foreviget sammen med æresmedlem og tidligere institutleder Jens Christian Djurhuus i forbindelse med jubilæet fredag d. 6. december.

18.12.2013 | Arrangement, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Studenterforskning fejrer ti års jubilæum

For ti år siden blev Selskab for Medicinsk Studenterforskning grundlagt for at fremme sundhedsvidenskabelig forskning blandt studerende. Rekordmange studerende bruger i dag selskabets tilbud.

18.12.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Forsker punkterer myten om umotiverede erhvervsskoleelever

Nyt ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet dokumenterer, at eleverne på erhvervsuddannelserne fra start er motiverede og engagerede. Men der skal mere fokus på pædagogikken for at fastholde eleverne, lyder det fra forskeren, der selv lod sig indskrive på tømreruddannelsen.

Jan Frystyk (t.h.) og Lars Uhrenholt (t.v.) fik tirsdag den 17. december 2013 overrakt legatet Afskaffelse af Dyreforsøg i den Videnskabelige Forskning. Foto: Lars Kruse/AU Kommunikation.
Legatmodtager Jan Frystyk, Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, Medicinsk Endokrinologisk Afdeling.
Legatmodtager Lars Uhrenholt, Aarhus Universitet, Institut for Retsmedicin. Foto: Sofie Nortvig Uhrenholt.

18.12.2013 | Alle grupper, Health, Forskning

Aarhus-forskere hædres med legat fra dyrevenner

Jan Frystyk og Lars Uhrenholt fra Aarhus har hver modtaget et legat på 200.000 kroner. Legatet er uddelt af Frøknerne Anna og Dagny Hjerrilds Fond og er til afskaffelse af dyreforsøg i den videnskabelige forskning.

Det danske censorkorps for lægeuddannelsen i Danmark søger nye censorer for perioden 1. april 2013 – 31. marts 2018.

17.12.2013 | Administrativt, Health, Health

Vil du være censor?

Censorkorpset for Lægeuddannelsen i Danmark søger fortsat nye censorer. Hvis det er noget for dig, skal du sende din ansøgning til Censorformandskabet senest den 11. januar 2014.

Vævermyrer på patrulje på deres værtsplante. 
Foto: NatureEyes

17.12.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Vævermyrer spinder guld

Et forskningsprojekt ved Bioscience på AU viser, at afrikanske vævermyrer er i stand til at øge produktionen af cashewnødder med mere end 80%. Myrerne æder andre insekter og bekæmper på denne måde skadedyr i plantagetræerne. For et land som Benin i Vest-Afrika kan det betyde en årlig merindtægt på 120 millioner dollars.

INside Health ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

17.12.2013 | Administration (Faglighed), Health, Health

INside Health går på juleferie

Nyhedsbrevet på Health går på juleferie. Vi er klar med næste nummer af INside Health tirsdag den 7. januar 2014.

For første gang i Danmark skal mindfulness-baseret stress reduktion afprøves på krigsveteraner.

17.12.2013 | Sundhed og sygdom, Alle grupper, Institut for Klinisk Medicin

Mindfulness skal hjælpe krigsveteraner

Et pilotprojekt på Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital skal afklare, om mindfulness-baseret stressreduktion kan hjælpe danske krigsveteraner til en bedre tilværelse.

Finn Skou Pedersen (nr. to fra venstre) har fået en bevilling fra Det Strategiske Forskningsråd på 15 mio. kr. til at finde en ny vaccine til at bekæmpe svinesygdommen PRRS. Her flankeret af de øvrige deltagere i projektet fra Institut for Molekylærbiologi og Genetik (fra venstre: Stig Uggerhøj Andersen, FSP, Mogens Duch og Jens Stougaard) (Foto: Lisbeth Heilesen)
PRRS (Porcine Reproductive and Respiratory Syndrom) er den vigtigste smitsomme svinesygdom i verden. Siden sygdommen blev konstateret i Danmark i 1992, har den haft stor indvirkning på dyrevelfærden og kostet landbruget mange penge (Foto: Lisbeth Heilesen)

17.12.2013 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Til kamp mod den vigtigste smitsomme svinesygdom i verden

Et internationalt forskerhold har sat sig for at udvikle en ny og mere effektiv vaccine mod verdens vigtigste smitsomme svinesygdom, PRRS, der årligt koster samfundet store summer og giver dårlig dyrevelfærd. Det Strategiske Forskningsråd har netop bevilget professor Finn Skou Pedersen 15,2 mio. kr. til projektet.

17.12.2013 | Politik og strategi, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Initiativer til at minimere antallet af afskedigelser

Efter drøftelser med tillidsrepræsentanterne i Hovedsamarbejdsudvalget har universitetsledelsen indført kvalificeret ansættelsesstop fra den 16. december og tilsluttet sig tillidsrepræsentanterne ønske om, at frivillige fratrædelsesordninger indgår i de kommende drøftelser. Læs orienteringen fra universitetsledelsen.

17.12.2013 | Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Alle AU-enheder

Kvalificeret ansættelsesstop frem til sommer

Universitetsledelsen har, efter drøftelse med Hovedarbejdsudvalget fredag den 13. december, indført et såkaldt kvalificeret ansættelsesstop. Det betyder, at stillinger kun kan slås eksternt op i særlige tilfælde. Ansættelsesstoppet gælder fra mandag den 16. december

Viser resultater 11 til 20 ud af 71

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 Næste