Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

24.11.2014 | Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, AU Kommunikation

Digitalisering af publikationer

Publikationer skal fremover som udgangspunkt udgives digitalt.

At være med til at opbygge et nyt museum har været en oplevelse for livet, fastslår museumsinspektør Jeanette Varberg, der har haft ansvaret for udstillingen om bronzealderen på det ny Moesgaard Museum. Foto: Jesper Rais, AU Kommunikation.
"Arkæologi er historie skrevet med genstande, og den bliver hele tiden større," siger Jeanette Varberg. Hun har med sine egne fund været med til at ændre vores syn på fortiden. Foto: Jesper Rais, AU Kommunikation.
"Min passion er fortiden. Det er noget jeg vil, og jeg har en ide om, at jeg også er god til det," siger Jeanette Varberg. Det mente komiteen bag årets Rosenkjærpris også. Jeanette Varberg fik hæderen for sin bog Krige og konflikter, hvor hun bruger skønlitterære greb til at formidle emnet. Foto: Jesper Rais, AU Kommunikation.

24.11.2014 | Navnenyt, Alumne, Aarhus Universitet

Passion for fortid og eventyr

Arkæologen Jeanette Varberg har siden barndommen været fascineret af fortiden. Den førte til studier på Aarhus Universitet, et sensationelt fund og stillingen som museumsinspektør på det nye Moesgaard Museum. Nu har hendes talent for formidling indbragt hende årets Rosenkjærpris.

24.11.2014 | Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Beskyt dit hus mod klimaforandringer

Nordiske forskere har udviklet et nyt brugervenligt web-værktøj, som kan hjælpe husejere med at tilpasse deres hus i forhold til det skiftende klima. Ved at indtaste data om et hus kan man øjeblikkeligt få viden og råd om, hvordan det kan beskyttes mod klimaets fremtidige forandringer.

24.11.2014 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Populær udstilling forlænget

70 års jubilæumsudstillingen om luftangrebet på Aarhus Universitet har oplevet fine besøgstal, og Antikmuseet forlænger derfor udstillingen frem til 27.11.

Foto: Anders Trærup

24.11.2014 | Politik og strategi, Alle grupper, Alle AU-enheder

Brev til demonstrerende studerende

Prorektor Berit Eika skriver til de demonstrerende studerende på vegne af universitetsledelsen.

Ved hjælp røntgenkrystallografi har forskerne bestemt den tredimensionelle struktur af den receptor, som parasitten benytter til at indfange hæmoglobin i blodbanen med.

24.11.2014 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Vigtig brik i kampen mod sovesyge fundet

Aarhusianske forskere har nu afdækket, hvordan parasitter, som forårsager den dødelige sovesyge i Afrika, optager et vigtigt næringsstof fra den menneskelige blodbane. Resultatet kan bidrage til udvikling af mere effektive lægemidler mod sygdommen.

24.11.2014 | Administrativt, Studerende, Studier

Hjælp med at gøre din studieportal bedre

Vi arbejder på at gøre studerende.au.dk lettere at bruge og har behov for din hjælp til at strukturere indholdet på studieportalen, så du lettest kan finde det indhold du søger.

Fremover kan AU’s ansatte og studerende slutte deres computere, iPads, smartphones og lignende til Eduroam via deres nuværende opsætning fra universitetet, når de befinder sig på universitetshospitalerne og regionshospitalerne.

24.11.2014 | Administrativt, Ph.d.-studerende, Health

Nu får du adgang til trådløst internet på hospitalerne

Ansatte og studerende på AU kan nu også tilgå universitetets trådløse internet på hospitalerne i Region Midtjylland. Det er resultatet af godt samarbejde mellem it-afdelingerne på universitetet og i regionen.

21.11.2014 | Administrativt, Alle grupper, Institut for Biomedicin

Nyhedsbrev 45

Sidste nyt fra institutlederen

Foto: Maria Randima

21.11.2014 | Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Arts

Ph.d.-studerende stod i kø for at tale med virksomheder

Få indsigt i, hvilke kompetencer og egenskaber arbejdsgivere er på udkig efter, og lær at præsentere dig selv og dine evner som forsker for fremtidige arbejdsgivere. Det var de to centrale temaer, da AU Career PhD tirsdag d. 18. november 2014 afholdte arrangementet The Employability Edge: bringing researchers and employers together.

Viser resultater 21 til 30 ud af 135

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste