Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

11.11.2014 | Arrangement, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Kvalitetsudvalget præsenterer rapport II på AU

Tilmeldingsfristen er torsdag 13. november til lanceringskonferencen for Kvalitetsudvalgets rapport II den 26. november på Aarhus Universitet.

11.11.2014 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin

Biomedicin-byggeri vil nu kunne mærkes

Byggeriet af Institut for Biomedicins nye forskningsbygning er nu nået til det punkt, hvor fundamentet skal etableres. Arbejdet vil give rystelser og støj i området indtil slutningen af februar 2015.

11.11.2014 | Samarbejde, Alumne, Ekstern målgruppe

Er danskere gode expats?

Annamaria Kubovcikovas ph.d. projekt fokuserer på såkaldte "self-initiated expats", og derfor spurgt vi hende hvad der sker, når danskere på egen hånd tager til udlandet for at arbejde.

Esben Thyssen Vestergaard vil bruge sin bevilling til at forske mere i insulinresistens og kroppens ’sult-hormon’, som bliver kaldt ghrelin.

11.11.2014 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Forsker fra Aarhus får bevilling til diabetesforskning

Esben Thyssen Vestergaard fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har modtaget 100.000 kroner fra Riisfort Fonden til sit forskningsprojekt. Projektet skal blandt andet kigge nærmere på, om hormonet ghrelin forårsager type 2 diabetes.

Foto: Anders Trærup

11.11.2014 | Arrangement, Administration (Faglighed), Alumne

Velorganiseret møde mellem nutidens og fremtidens ledere

Det har taget de 28 frivillige studerende et år at arrangere Aarhus Symposium 2014. Og det kunne mærkes, da arrangementet løb af stablen den første fredag i november.

Patienters udbytte af sundhedsforskning er temaet, når Aarhus Universitet og Region Midtjylland mødes med sundhedsminister Nick Hækkerup på Det Nye Universitetshospital i Skejby. Foto: Jørgen Weber.

11.11.2014 | Arrangement, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Ministerbesøg i Aarhus har fokus på patienters udbytte af forskning

I næste uge besøger Minister for Sundhed og Forebyggelse Nick Hækkerup Aarhus Universitet og Region Midtjylland til en snak om blandt andet sundhedssamarbejdet i regionen og de omdiskuterede forebyggende helbredsundersøgelser i almen praksis.

11.11.2014 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Ny organisering af institutionsakkrediteringen på AU

Efter sommerferien er arbejdet med institutionsakkreditering (IA) på AU blevet omlagt, så den nu håndteres af en programgruppe forankret i ’Uddannelse’. Det skal sikre, at arbejdet med uddannelsesområdets kvalitetssystem dels sker i tæt dialog med de øvrige udviklingsinitiativer på uddannelsesområdet dels har en forankring i driftsorganisationen…

10.11.2014 | Administrativt, Alle grupper, Alle AU-enheder

Inspiration til at arbejde med kultur og trivsel

AU har fået en række værktøjer og metoder, som kan inspirere ledere og medarbejdere til lokalt at sætte fokus på sammenhold, trivsel, kollegialitet og resultater.

10.11.2014 | Offentligheden/Pressen

Case Competition

Så er der åbent for tilmelding til IUPs Case Competition Learning Futures! Yderligere information om arr. findes på dette link, hvor der er info om konkurrencens program, præmierne, after party med gratis øl og meget mere. Studerende fra Aarhus: IUP betaler for Aarhus studerendes rejse Aarhus-Emdrup t/r. Rejseform…

Der var rift om bøgerne på Aarhus Universitetsforlags stand ved BogForum 2014. Foto: Søren Kjeldgaard.
Ning de Coninck-Smith havde en nuværende undervisningsminister Christine Antorini og tidligere undervisningsminister Bertel Haarder til debat om fembindsværket "Dansk skolehistorie". Foto: Søren Kjeldgaard.
Professor Hans-Jørgen Schanz og højskoleforstander Jørgen Carlsen fortalte veloplagt om ideer, der ændrede verden. Foto: Søren Kjeldgaard.
Professor Gorm Toftegaard Nielsen udfordrede Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i samtale med sønnen Rune Lykkeberg om lov og ret og sund fornuft. Foto: Søren Kjeldgaard.

10.11.2014 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Tre gode dage for Aarhus-"ambassaden" i hovedstaden

Aarhus Universitetsforlag og Folkeuniversitetet kan se tilbage på endnu en succes med formidling på slap line ved årets BogForum.

Viser resultater 81 til 90 ud af 135

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste