Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Nyt samarbejde om videnudveksling er indgået mellem Health og Etac i Horsens.

05.08.2016 | Samarbejde, Forskning, Alle grupper

Health indgår samarbejde med virksomheden Etac

Alle Aarhus Universitets kerneaktiviteter er omfattet af nyt samarbejde, der udspringer af AU’s ønske om at bidrage til vækst i samfundet.

I 2017 indgår alle strategiske indsatsområder i kriterierne for fordeling af fulde ph.d.-stipendier i alle fire ansøgningsrunder på Health.

04.08.2016 | Talentudvikling, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Kriterier for ph.d.-stipendier støtter strategien i hele 2017

Næste år indgår alle strategiske indsatsområder i kriterierne for fordeling af fulde ph.d.-stipendier i alle fire ansøgningsrunder på Health. Det betyder større fleksibilitet for de faglige miljøer. Samtidig skal også tilskud til forskeruddannelse nu prioriteres efter samme kriterier.

04.08.2016 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Har du meldt dig til årsfesten?

Vidste du, at det også er muligt at deltage i årsfestens eftermiddagsprogram i Aulaen? Alle medarbejdere inklusiv ledsager kan tilmelde sig. Årsfesten 2016 fejres den 9. september.

04.08.2016 | Alle grupper, Alle AU-enheder, Enhedsadministration

Aarhus Universitets årsfest 2016

Aarhus Universitet begyndte sit virke den 11. september 1928 og holder hvert år en fest for at markere sin grundlæggelse. Til festen inviterer vi ud over medarbejdere også samarbejdspartnere, hvis støtte til Aarhus Universitet er helt uundværlig.

04.08.2016 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Spørg os om hvad-som-helst

Aarhus Universitets forskningsskib, Aurora, bringer universitetet ned i midtbyen under Festugen. Aarhus Universitet har en række topforskere klar, som kan svare på bogstaveligt talt alt mellem himmel og jord - og mere til.

03.08.2016 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

11 lande i Europa i samarbejde om bedre kvalitet i dagtilbud

I Danmark går så godt som alle børn i vuggestue, børnehave eller dagpleje, og vi har både fokus på læring og børns trivsel og alsidige udvikling. Hvordan kan det danske helhedssyn på børnene inspirere andre europæiske lande? Og hvad kan vi omvendt lære af dem? Forskere fra Aarhus Universitet med DPU i spidsen deltager sammen med 11 europæiske…

Foto: Jesper Rais

03.08.2016 | Administrativt, Administration (Faglighed), Offentligheden/Pressen

Fejl i optag på tandplejeruddannelse

En registreringsfejl i forbindelse med kvote 2-optag på AU’s tandplejeruddannelse har desværre betydet, at 37 ansøgere fejlagtigt er blevet optaget på uddannelsen. Aarhus Universitet beklager fejlen, og de berørte ansøgere er blevet kontaktet personligt.

Lars Skou Elkjær fra Aarhus Universitet vandt prisen ”Investigator Award” ved den årlige konference for European Academy of Neurology i slutningen af maj 2016. Han fik prisen for sin forskning i kognitive langtidsvirkninger hos børn efter brug af antiepileptisk medicin under graviditeten. (Foto: privat).

02.08.2016 | Navnenyt, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Lars Elkjær vinder europæisk pris for neurologisk forskningsårsprojekt

Forskningsårsstuderende fra Aarhus Universitet løb med prisen ”investigator award” for sit projekt om kognitive funktioner hos børn, som har været udsat for antiepileptisk medicin i graviditeten. Prisen blev overrakt ved den årlige kongres for European Academy of Neurology.

Lene Bastrup Jørgensen - Foto: Lisbeth Hasager Justesen, Hospitalsenhed Midt

02.08.2016 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Ny forskningschef på Hospitalsenhed Midt

Lene Bastrup Jørgensen skal samle de mange tråde på Hospitalsenhed Midts forskningsområde. Samtidig bliver hun bindeled mellem Hospitalsenhed Midt og Aarhus Universitet.

02.08.2016 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Kartofler skal ikke bage i kartoffelmarken

Hvis man er en kartoffelplante, kan en varm sommer også blive for meget af det gode. Nye undersøgelser viser en klar sammenhæng mellem stigende temperatur og faldende udbytte.

Viser resultater 91 til 100 ud af 102

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste