Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

17.05.2017 | Administrativt, Administration (Faglighed), Teknisk/administrativ medarbejder

Nyhedsbrev 8 fra Institutlederen

Kære alle! FUSION: Organisationsstrukturen på IOOS er faldet på plads. Vores nye organisationsstruktur er nu gennemarbejdet og vil blive præsenteret på vores videndelingsmøde tirsdag d. 4. april.

Den nye bevilling på 38 mio. kr. er med til at konsolidere AIAS. EU-midlerne kan nu finansiere op mod halvdelen af det internationale fellowship-program i de kommende fem år.  Foto: Lise Balsby

16.05.2017 | Bevillinger og priser, Forskning, Alle grupper

AIAS henter ny rekordstor EU-bevilling til AU

Med en bevilling på 38 mio. kr. har Aarhus Institute of Advanced Studies (AIAS) for anden gang hentet en stor EU-bevilling til AU. Midlerne er øremærket fri forskning og med til at ruste AU til fortsat at tiltrække nogle af verdens førende forskere.

Det er anden gang, AIAS henter en meget stor bevilling fra EU's delprogram for ”Videnskabelig topkvalitet” til fri forskning. Foto: Lise Balsby

16.05.2017 | Bevillinger og priser, Forskning, Alle grupper

Rekordstor EU-bevilling til fri forskning ved Aarhus Universitet

Med en bevilling på 38 mio. kr. har den internationale forskningsenhed Aarhus Institute of Advanced Studies hentet en stor EU-bevilling til Aarhus Universitet. Midlerne er øremærket fri forskning og med til at ruste universitetet til fortsat at tiltrække nogle af verdens førende forskere.

Lars Bo Nielsen provokeres af diskussionen om kvalitet frem for kvantitet, for som han siger: Hvilken ledelse vil hype forskere, der publicerer meget, men af lav kvalitet? Omvendt er det også meningsløst at tro, at Health kan melde sig ud af en virkelighed, hvor det at forske 'er' at publicere.

16.05.2017 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Stop publikationsræset og sæt kvaliteten op

Health har en vigtig opgave i at højne forskningskvaliteten i en tid, hvor førende tidsskrifter kritiseres for at publicere forskningsresultater, der ikke kan genskabes. Dekan Lars Bo Nielsen udfordrer vanetænkningen i ph.d.’ens rituelle tre artikler – og minder om, at ingen forsker er en ø.

Healths økonomiafdeling vil med den nye model for afrapportering kunne bruge ressourcerne bedre og mere effektivt ved at øge fokus på de bevillinger, der har størst økonomisk indflydelse på fakultetet.

16.05.2017 | Administrativt, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin

Ny model for afrapportering af forskningsprojekter

I fremtiden bliver det forskningsprojektets størrelse, der afgør, hvor tit der sendes økonomirapporter til den ansvarlige for et eksternt finansieret forskningsprojekt.

Den nye vision skal sørge for, at de kommende læger får fremtidssikre kompetencer med sig. Foto: Lars Kruse, Aarhus Universitet.

16.05.2017 | Uddannelse, Ph.d.-studerende, Institut for Folkesundhed

Vision for medicinuddannelsen klar til kommentering

Medicinstuderende, undervisere og kommende arbejdsgivere er de seneste måneder blevet spurgt, hvad de mener fremtidens lægeuddannelse skal indeholde. De mange forslag er nu samlet i et udkast til en vision og en strategi, der er sendt til kommentering blandt interessenterne.

16.05.2017 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health

Ph.d.-forsvar: Randi Maria Hanghøj Tei

Systematic Investigation of Osteoporosis in Patients suffering Fragility Fractures

H.M. Dronningen åbner Reformationskonferencen på Aarhus Universitet. Foto Lars Kruse

16.05.2017 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Stor konference på Aarhus Universitet markerer Reformationen

20.-21. maj 2017 åbner Aarhus Universitet dørene for ét af de største arrangementer i Reformationsjubilæet: Den folkeoplysende konference om Reformationen og det danske samfund. Blandt deltagerne er H.M. Dronning Margrethe, kultur-og kirkeminister Mette Bock og den amerikanske professor Francis Fukuyama.

Sundhedsvidenskabelige kandidater og ph.d.-projekter kan fremover blive matchet på en ny måde på Health, hvis et forslag fra Ph.d.-skolen bliver gennemført.  Foto: Lars Kruse, AU.

15.05.2017 | Talentudvikling, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Ph.d.-løft i sigte: Større konkurrence og medindflydelse

Fakultetsledelsen har netop tiltrådt et forslag til ny model for, hvordan ph.d.-projekter og kandidater bliver matchet, når de i alt 30 fulde ph.d.-stipendier årligt skal fordeles på Health. Forslaget giver institutterne større indflydelse på projekterne og opererer med åbne, internationale opslag. Modellen skal nu i høring.

15.05.2017 | Navnenyt, Forskning, Alle grupper

New face at MIB: Nader Sedghi

Nader Sedghi from University of Torino visits MIB for 6 months.

Viser resultater 51 til 60 ud af 123

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste