Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Joanna Kalucka forudser, at databasen vil give nye muligheder i den fremtidige behandling af “de store dræbere”, f.eks. kræft og hjerte-kar-sygdomme som blodpropper og åreforkalkning. Foto: Stefan Lehnert.

20.02.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

Forskere begynder at forstå specialiserede cellers rolle i blodkarrene

En database med information om blodkarrenes endothelceller skal give en dybere forståelse af kroppens cirka 100.000 km lange åresystem. Det er perspektiverne i et nyt studie, som netop er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Cell.

Et nyt udvalg skal lave faglige vurderinger af ansøgninger til fakultetets ph.d.-stipendier. Foto: Melissa Yildirim

19.02.2020 | Talentudvikling, Administration (Faglighed), Health

Nyt udvalg skal uddele fakultetets ph.d.-stipendier

En gruppe af særligt udpegede forskere skal hjælpe dekanen med at fordele de mindst 20 fuldt finansierede fakultetsstipendier, der indgår i fakultetets nye ph.d.-stipendiemodel.

Foto: Microsoft

19.02.2020 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Informationssikkerhed: Undlad at bruge browseren Internet Explorer

Af sikkerhedsmæssige årsager opfordres alle medarbejdere og studerende til at stoppe helt med at bruge Internet Explorer.

Professor Henning Grønbæk får 5,6 mio. kr. fra Arla Food For Health til at undersøge, om mælkeproteiner i en højprotein-diæt kan bruges som behandling mod ikke-alkoholisk fedtleversygdom.

19.02.2020 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Behandling af leversygdom ligger måske på køl ved siden af mælken

Der findes ikke en egentlig behandling til patienter med ikke-alkoholisk fedtleversygdom, men kost og livsstil spiller en rolle for sygdommens sværhedsgrad. Professor Henning Grønbæk fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital undersøger nu, om mælkeproteiner givet som led i en højprotein-diæt kan bruges som behandling.

Studieleder Kirsten Beedholm underviser bl.a. på den nye APN-linje, som er et af de nye tiltag, der er implementeret efter visionsprocessen. Foto: Lars Kruse/AU.

19.02.2020 | Uddannelse, Ph.d.-studerende, Health

Vi fremtidssikrer de folkesundhedsvidenskabelige uddannelser

Efter en grundig visionsproces er de nye studieordninger for bl.a. uddannelserne i idræt, sygepleje og folkesundhedsvidenskab godkendt. Studieordningerne indeholder ændringer af såvel uddannelsernes opbygning som deres fag og valgfag. Målet er at ruste dimittenderne bedst muligt til fremtidens arbejdsmarked.

Frede Donskov er ny professor på Institut for Klinisk Medicin. Foto: Michael Harder.

19.02.2020 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Ny professor udvikler medicin til nyrekræftpatienter

Frede Donskov fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital forsker i behandling af nyrekræft. Han vil i sit nye professorat forstærke indsatsen mod metastatisk nyrekræft – en alvorlig og livstruende sygdom, som hvert år rammer cirka 300 danskere.

19.02.2020 | Ph.d.-forsvar, Sundhed og sygdom, Offentligheden/Pressen

AFLYST: Tiltrædelsesforelæsning: Frede Donskov

Behandling af metastatisk nyrekræft: fra immunterapi til immunterapi

18.02.2020 | Kursus, Offentligheden/Pressen, Farmakologi

How-to-kursus

D. 14-15 maj afholder DSKF et How-to-kursus, omkring arbejdet i fagudvalg under Medicinrådet.

Forskningsprojektets deltagere fik skannet deres hjerner for at lokalisere den kommunikation, der foregår mellem forskellige områder i hjernen, når de lyttede til musik. Foto: Colourbox

18.02.2020 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Derfor udvikler sprog og musik sig gennem generationer

Vores evne til at tilegne os og gengive musik og sprog varierer fra person til person, fordi vores hjerner er forskelligt indrettede. Det viser ny hjerneforskning fra Aarhus Universitet, der også forklarer, hvorfor vores sprog udvikler sig, så vi taler anderledes i dag end i 70’erne.

17.02.2020 | Arrangement, Alle grupper, Alle AU-enheder

Århundredets Festival

Murens fald. Internettet. 9/11. Arabisk forår, Brexit, Trump, Harry Potter og Greta Thunberg. Århundredets Festival fat på perioden 1989-2020. For første gang nogensinde handler det for alvor om vores samtid. Om en periode, vi alle husker, som var det i går – eller gør vi?

Viser resultater 41 til 50 ud af 81

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Næste