Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

26.01.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Fremtidens elbil skal udvikles i Danmark

Aarhus Universitet skal stå i spidsen for udviklingen af et nyt superbatteri til elbiler, der kan lades på få minutter. EU investerer 85 millioner kroner i projektet.

Ansatte på Health kan nu få hjælp til Twitter i fakultetets nye guide. I guiden er der både gode råd og udførlige vejledninger, og så deler to af fakultetets mest aktive Twitter-brugere ud af deres erfaring. Foto: AU Health og Danielle MacInnes, Unsplash.

26.01.2021 | Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Health

Ny guide: Hop med på Twitter-toget

Twitterhjerne, #dkforsk og tweets. Er udtrykkene ikke allerede velkendte, bliver de det måske snart. Healths nye Twitter-guide er hjælp til selvhjælp for de, der har lyst til at sætte turbo på netværk og faglige dialoger. Christine Parsons og Asser Hedegård Thomsen fortæller her, hvorfor de bruger tid på platformen.

Ph.d.-studerende Jacob Thyrsted Jensen, Institut for Biomedicin, er årets modtager af Healths dyrevelfærdspris; 3R-prisen. Foto: Simon Fischel, AU Health

25.01.2021 | Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen

Virus-forsker belønnes med dyrevelfærdspris

Jacob Thyrsted Jensen fra Aarhus Universitet forsker i luftvejsinfektioner. I sit ph.d.-projekt har han udskiftet forsøgsdyr med en avanceret cellemodel, og derfor får han den såkaldte 3R-pris, der går til ph.d.-studerende, som gør en særlig indsats for dyrevelfærden.

25.01.2021 | Arrangement, Mindfulness, Offentligheden/Pressen

Orienteringsmøde om Unge retreat

Via Zoom, en online mødeplatform.

25.01.2021 | Arrangement, Mindfulness, Offentligheden/Pressen

Orienteringsmøde om MBSR kursus - live-online

Underviser: Mette Bahnsen

25.01.2021 | Arrangement, Mindfulness, Offentligheden/Pressen

8 ugers MBSR kursus - live-online

Underviser: Mette Bahnsen

25.01.2021 | Arrangement, Mindfulness, Offentligheden/Pressen

Yoga seminardage

Seminardagene giver indsigt i den historiske, teoretiske og praktiske baggrund for mindfulness-baserede interventioner, med fokus på implementering i praksis.

Foto: AU Foto

25.01.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

Snart begynder lønforhandling 2021

I perioden 4.-25. februar kan medarbejdere på Aarhus Universitet udfylde skema med oplysninger til brug for lønforhandling 2021.

25.01.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, iPSYCH

Tidlig depressions-debut handler både om gener og baggrund

Sandsynligheden for at udvikle en depression før du er fyldt 30 år, er forbundet med genetik disposition, men handler også om forældres psykiatriske historie og socioøkonomiske status. Det viser et forskningsresultat fra iPSYCH, som kan være med til at identificere risikoen for depression bedre.

Ph.d.-studerende Thor Haahr, Institut for Klinisk Medicin, løb med hovedsummen af Fogh-Nielsen-legatet ved årets PhD Day. Foto: Privat

25.01.2021 | Bevillinger og priser, Forskning, Ph.d.-studerende

Og vinderen af Fogh-Nielsen-konkurrencen 2021 er…

...Ph.d.-studerende Thor Haahr fra Institut for Klinisk Medicin! Han deler det eftertragtede Fogh-Nielsen-legat på 125.000 kr. med de to andre Fogh-Nielsen-kandidater. Legatet gives til unge forskere, der bedriver fremragende forskning og samtidig er gode til at formidle den.

Viser resultater 31 til 40 ud af 121

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste