Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

AIAS er klar til at tage imod unge forskere med Marie Skłodowska-Curie Fellowsships. Arkivfoto: Melissa Yildirim.

07.09.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper

AIAS byder nye fellows velkomne

Der er repræsentation fra alle verdenshjørner, når 14 nye fellows, som har modtaget de prestigefyldte AIAS-COFUND Marie Skłodowska-Curie Fellowsships, begynder på AIAS til oktober.

07.09.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Skønlitteratur er eminent til at berøre det, der gør rigtig, rigtig ondt

20 år er gået siden terrorangrebet 11. september. Angrebet er i mellemtiden blevet bearbejdet i kunsten og litteraturen med en vis æresfrygt. Lektor i litteratur Tore Rye venter stadig på den roman, der tør gå tættere på 11. september.

Christiane Vejlø, født 1973, driver medie- og konsulentvirksomheden Elektronista, som producerer indhold om digital livsstil til en række platforme. Virksomheden rådgiver desuden i digitale trends. Christine Vejlø er cand.mag. i medievidenskab med sidefag i religion. Foto: Ulrik Jantzen

07.09.2021 | Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Jeg vægter karakter frem for karakterer

Cand. mag. Christiane Vejlø har gennem 17 år rådgivet erhvervslivet, institutioner og den danske regering i digitale trends og digital ansvarlighed. Læs her, hvad hun bedst husker fra sin studietid på AU, hvordan hendes yndlingsunderviser stadig spiller en rolle i hendes arbejdsliv - og hvad hun selv lægger vægt på, når hun rekrutterer.

07.09.2021 | Forskning, Alle grupper, Ekstern målgruppe

Dorthe Berntsen hædret med Carlsbergfondets Forskningspris

Psykologiprofessor Dorthe Berntsen modtog søndag Carlsbergfondets Forskningspris. For sin enestående hukommelsesforskning. For at være en tværfaglig rollemodel. Og for at have ”forandret den psykologiske forskning i Danmark”.

06.09.2021 | Alle grupper, Studier på Health, Aarhus Universitet

Begrænset it i weekenden den 11. og 12. september

Lørdag kl. 00.01 til senest kl. 20.00 vil der være periodiske driftsforstyrrelser, på grund af netværksændringer, test og systemopdateringer.

Sådan kommer udemiljøet ved Grønnegården til at se ud. Illustration: Olga Mabelenge

06.09.2021 | Administrativt, Offentligheden/Pressen, Health

Nyt udemiljø ved Tandlægeskolen er på vej

Grønnegården ved IOOS bliver omdannet til et miljø med orangerier, grønne områder og bænke, som studerende og medarbejdere på Health frit kan benytte. Byggeriet forventes færdigt inden jul.

06.09.2021 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health

Ph.d.-forsvar: Benedicte Marie Winther Johannsen

Prognose blandt kvinder med fødselsrelaterede psykiatriske lidelser

En undersøgelse viser, at ph.d.-studerende på Health generelt er tilfredse med uddannelsen, men at trivslen kan blive bedre. Foto: Ida Marie Jensen

06.09.2021 | Uddannelse, Offentligheden/Pressen, Health

Ph.d.-studerende er tilfredse med uddannelsen, men trivslen kan blive bedre

De ph.d.-studerende føler sig godt integrerede i forskningsmiljøerne på Health, og de arbejder selvstændigt under tilstrækkelig vejledning. Men stress og ensomhed er opmærksomhedspunkter, som Ph.d.-skolen undersøger nærmere.

Klinisk lektor og overlæge Morten Böttcher er forsknigsleder på den nye universitetsklinik. Foto: Søren Braad Andersen

06.09.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Vestjysk hjerteforskningsklinik udnævnt til universitetsklinik

Aarhus Universitet og Region Midtjylland har udnævnt Hjerteforskningsklinikken i Afdelingen for Hjertesygdomme, Hospitalsenheden Vest til universitetsklinik. For patienterne betyder det en styrket, forskningsbaseret behandling af sygdomme i hjertet.

Henrik Birn ser professoratet som en mulighed for at kombinere eksperimentel og klinisk forskning, så resultaterne fra laboratoriet i størst muligt omfang kommer patienterne til gode. Foto: Jens Thaysen

06.09.2021 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Forsøg med mus skal gøre os klogere på nyresvigt og transplantation

Hvorfor er udskillelsen af protein øget hos de nyrepatienter, hvor sygdommen bliver værre? Og hvordan undgår vi skader på transplanterede nyrer? Det undersøger ny professor på Aarhus Universitet Henrik Birn.

Viser resultater 101 til 110 ud af 130

Forrige 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Næste