Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

I 2002 medvirkede en elefant i én af introerne til Kapsejladsen. Læg mærke til, hvor god plads der var i parken dengang. Foto: Jens Trabolt/Delfinen
TÅGEKAMMERET, fest- og foredragsforeningen på matematik og fysik, stiller som regel op et anderledes fartøj og har efter eget udsagn vundet alle Kapsejladser. Foto: Ukendt
De sidste mange år har man skullet være på plads i god tid for at få en ordentlig plads til Kapsejladsen. Her foto fra 2015. Foto: Maria Randima
Festforeningerns introer har gennem årene ofte været inspireret af børnenes univers. Foto: Maria Randima

19.05.2021 | Arrangement, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Kapsejladsen: Fra ro-dyst til folkefest – og tilbage igen

Måske har du siddet i Universitetsparken, når festforeningerne pløjede sig gennem vandet i universitetssøen til den legendariske Kapsejlads? Måske har du selv befundet dig i en gummibåd på søen – eller måske var du med helt fra starten, da det kun var lægerne og tandlægerne, der dystede? Tag med på en tur tilbage i Kapsejladsens historie i video…

Det kan medføre iltmangel i hjernevævet, hvis man har ændret blodgennemstrømning i hjernen, som patienter med søvnforstyrrelsen RBD har. På sigt kan det give symptomer på Parkinsons sygdom forklarer en af forskerne bag, Simon Fristed Eskildsen.

19.05.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin

Lav blodgennemstrømning i hjernen kan være et tidligt tegn på Parkinsons sygdom

Patienter med søvnforstyrrelsen RBD har ændret blodgennemstrømning i hjernen, hvilket kan medføre iltmangel i hjernevævet. På sigt kan det give symptomer på Parkinsons sygdom. Det viser forskning fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital.

Lektor Jasper Nijkamp sætter sig i stolen som ny programleder for fakultetets talentforløb. Foto: Katrine Lind Møgelgaard

19.05.2021 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Healths talentforløb får ny programleder

Det bliver Jasper Nijkamp fra Institut for Klinisk Medicin, der fremover skal tegne Healths talentforløb. Som nyudpeget programleder får han det faglige ansvar for det toårige talentforløb målrettet fakultetets dygtigste studerende.

19.05.2021 | Administrativt, Studerende, Studier på Health

Health's Corona-blog: Nyt om undervisning F21 og eksamen S21

Opdateret 19. maj: Campus åbner yderligere op fra d. 21. maj. Der kommer mere info til dig sidst på ugen. Tjek de opdaterede eksamensretningslinjer for eksamener med fysisk fremmøde på Health.

Aarhus Universitet bringer løsninger - ny strategi er vedtaget

18.05.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper

Aarhus Universitet bringer løsninger - ny strategi for erhvervssamarbejde og innovation 2021-25 vedtaget

Aarhus Universitet skal sætte et større og tydeligere aftryk på samfundet. Derfor har universitetsledelsen på møde d. 28. april godkendt delstrategi for erhvervssamarbejde og innovation 2021-25. Delstrategien tager afsæt i Aarhus Universitets Strategi 2025, hvor samarbejde er ét af tre ben ud over forskning og uddannelse, som universitetet står…

18.05.2021 | Forskning, Forskningsårsstuderende, Institut for Folkesundhed

"Magtmisbrug og interessekonflikter har gennemsyret Danmarks Cykle Union"

"Der er tydeligvis noget helt galt i DCU", siger adjunkt Jörg Krieger, Idræt. "Den Etiske Komité har således selv udviklet sig til et etisk problem", skriver han i en analyse i Politiken.

18.05.2021 | Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Health

Ph.d.-forsvar: Louise Lindholdt

Unge og mental sundhed i et livsforløbsperspektiv

Thomas Damm Als har været med til at undersøge 413.000 DNA-profiler i jagten på at finde flere genvarianter for bipolar lidelse. Foto: Privat.

18.05.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, iPSYCH

Forskere finder nye genvarianter bag bipolar lidelse

Forskere fra det danske psykiatriprojekt, iPSYCH har været med til at identificere 33 nye genvarianter, som viser sig at spille en rolle ved bipolar lidelse. For at nå dertil, har de undersøgt DNA-profiler fra 413.000 personer.

18.05.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Post COVID side effects

CFIN researchers Leif Østergaard and Jakob Blicher has been looking into late side effects from Covid-19 in a couple of studies. The Danish intenet media, Zetland, mentiones these studies in a new article.

Med bevillingen fra Novo Nordisk Fonden kan Christian Kanstrup Holm intensivere sin forskning i behandling af virusinfektioner som fx corona. Foto: Simon Byrial Fischel, AU Health.

18.05.2021 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Health

Bevilling styrker forskning i pandemiske virusinfektioner

Lektor Christian Kanstrup Holm fra Aarhus Universitet får knap ti millioner kroner fra Novo Nordisk Fonden til sin forskning i behandling af virusinfektioner, der giver luftvejsproblemer og har potentiale til at udvikle sig til pandemier.

Viser resultater 31 til 40 ud af 91

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste