Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Når studerende bruger billeder af forsøgsdyr til faglige formål, skal det godkendes af en hovedvejleder eller gruppeleder. Stockfoto: Pexels

06.05.2021 | Administration (Faglighed), Health, Videnskabelig medarbejder

Billeder af forsøgsdyr – kender du reglerne?

De uskrevne retningslinjer for, hvordan du må bruge og opbevare billeder af forsøgsdyr, er nu nedfældet på papir og web.

Lisbeth Frostholm er nyudnævnt professor i sundhedspsykologi ved Institut for Klinisk Medicin. Foto: Simon Fischel, Health Kommunikation.

06.05.2021 | Navnenyt, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Ny professor sætter sundhedspsykologi på dagsordenen

Som nyudnævnt professor i sundhedspsykologi på Aarhus Universitet vil Lisbeth Frostholm gøre os klogere på, hvilken rolle psyken spiller i sundhed og sygdom. Med særligt fokus på funktionelle lidelser arbejder hun for at videreudvikle forskningen til gavn for både den enkelte patient og sundhedssystemet som hele.

En ny pulje på én million kroner skal sætte skub på Healths engagement i den europæiske universitetsalliance Circle-U.

06.05.2021 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Fakultetet genstarter europæisk rejsepulje

Videnskabelige medarbejdere på Health kan nu søge midler til at komme på inspirationstur til et af AU’s seks partneruniversiteter i det europæiske samarbejde Circle U. Prodekanen for uddannelse glæder sig over, at rejseaktiviteterne i universitetsalliancen snart kan genoptages – og nu med en pulje på én million kroner.

Ph.d.-studerende Cecilie Siggaard Jørgensen får EliteForsk-rejselegat på 200.000 kr. Foto: Simon Fischel, Health AU

06.05.2021 | Bevillinger og priser, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Cecilie Siggaard Jørgensen får EliteForsk-rejselegat

Ph.d.-studerende Cecilie Siggaard Jørgensen er i år blandt modtagerne af de eftertragtede EliteForsk-rejsestipendier, der uddeles af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Hun forsker i børneinkontinens, og legatet skal bruges til at besøge internationale samarbejdscentre.

Foto: Lars Kruse

05.05.2021 | Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper

AU får kraftig kritik for håndtering af aktindsigter i 2019

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen udtaler kraftig kritik af Aarhus Universitets behandling af anmodninger om aktindsigt i forløbet efter ’oksekødssagen’. Udlevering af aktindsigter er blevet udsat, og ufuldstændige redegørelser er blevet indsendt til styrelsen. Det er ikke acceptabelt, påpeger rektor Brian Bech Nielsen. ”Vi skal altid handle i…

Ditte Demontis fra Institut for Biomedicin er blandt initiativtagerne bag et stort internationalt forskningsprojekt med fokus på livsstilssygdomme og ADHD. Projektet finansieres af Horizon2020-midler. Foto: Privat.

05.05.2021 | Bevillinger og priser, Teknisk/administrativ medarbejder, Health

Stor EU-bevilling styrker dansk ADHD-forskning

Lektor Ditte Demontis fra Aarhus Universitet forsker i psykiatrisk genetik og leder genetik-delen i et stort internationalt forskningsprojekt, der skal fremme forståelsen og behandlingen af bl.a. overvægt og diabetes blandt personer med ADHD.

Professor Signe Normand har publiceret mere end 60 videnskabelige artikler, hvoraf en stor del er udgivet i førende tidskrifter inden for forskningsfeltet. Hun er tildelt mange og prestigefyldte forskningsbevillinger f.eks. DFF: Sapere Aude Forskningsleder fra Danmarks Frie Forskningsfond og senest en ’Challenge’-bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 60 millioner kr.

05.05.2021 | Forskning, Alle grupper, Alle AU-enheder

Professor Signe Normand modtager EliteForsk-prisen 2021

Professor i biologi Signe Normand fra Aarhus Universitet er blandt modtagerne af de 5 EliteForsk-priser 2021, der blev offentliggjort torsdag den 6. maj. 6 forskningstalenter fra Aarhus Universitet modtager i samme ombæring EliteForsk-rejsestipendier.

Stop med at lede efter nålen i høstakken og få hjælp af AU's eget genome-wide CRISPR-bibliotek. Stockfoto: Pexels

05.05.2021 | Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Forskning

Mangler du hjælp til at identificere et bestemt gen?

Som et af få steder i Danmark er brugen af genome-wide CRISPR-biblioteker etableret på Aarhus Universitet. Teknikken er nu i brug på Institut for Biomedicin, hvor professor MSO Jacob Giehm Mikkelsen rækker hånden ud til forskere fra andre fagområder.

Tilmeld dig kurset i LinkedIn og lær, hvordan du kommunikerer mest effektivt på de professionelles sociale medie. Foto: AU Health.

05.05.2021 | Arrangement, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende

Ledige kursuspladser: Vil du lære at begå dig på LinkedIn?

Er du, eller vil du gerne være, aktiv på LinkedIn? Og har du lyst til at begå dig på de professionelles sociale medie? Så har du nu muligheden for at tilegne dig nye færdigheder på platformen, som kan hjælpe dig med at udbygge dit netværk og skabe opmærksomhed om dit arbejde.

05.05.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Ny forskning: Slangeskind kan give sikrere byggerier

Det kan være en god idé at lade sig inspirere af naturen, når det kommer til udformningen af de bærende elementer af et byggeri. Forskere fra Aarhus Universitet og University of California Davis har fundet ud af, at pæle til fundering kan opnå signifikant øget bæreevne, hvis pælenes overflade er inspireret af slangeskind.

Viser resultater 71 til 80 ud af 91

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste