Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Fra venstre: Tinne Laurberg, Caroline Bruun Abild og Jonathan Baier modtager hver en bevilling fra Danish Diabetes Academy.

13.01.2021 | Bevillinger og priser, Forskning, Videnskabelig medarbejder

Tre yngre forskere modtager diabetes-bevillinger

To ph.d.-stipendiater og en fireårig postdoc-stilling er blevet bevilliget af midler fra Danish Diabetes Academy, som ved udgangen af 2020 uddelte over 15 mio. kr. til lovende danske diabetesforskere.

Til PhD Day afgøres det, hvem af de tre finalister, som løber med hovedpræmien i Fogh-Nielsen-konkurrencen.

13.01.2021 | Talentudvikling, Administration (Faglighed), Forskningsårsstuderende

VIDEO: Hvem vinder Fogh-Nielsen-prisen i år?

Når årets PhD Day løber af stablen d. 22. januar, bliver det Healths største online-begivenhed til dato. Men selvom eventen er rykket online, holdes traditionerne i hævd, og tre af fakultetets dygtigste ph.d.-studerende vil som altid dyste i den årlige Fogh-Nielsen-konkurrence. Se lynpræsentationerne af deres forskningsprojekter her.

Læg ud med et af de arrangementer, der er åbne for eksterne, inviter en ph.d.-studerende med og tag temperaturen på, om I er det rigtige sted, før I søger medlemskab, lyder det fra Hans Erik Bøtker. Foto: Lars Kruse, AU

13.01.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Lad forskningsideerne gro i et EU-netværk

Som forsker er der ifølge prodekan Hans Erik Bøtker tre EU-værktøjer, som man er nødt til at forholde sig til i de kommende år, nemlig COST-netværk, ERC- og konsortium-ansøgninger. Alle kræver de, at man som forsker kommer ud af busken.

Karthika Rajeeve fra Biomedicin (venstre) og Lene Baad-Hansen fra IOOS har begge modtaget et legat fra Anna og Dagny Hjerrilds Fond til afskaffelse af dyreforsøg i den videnskabelige forskning. Foto: Ida Jensen, AU Foto og Jann Zeiss, AU Health

13.01.2021 | Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen

Forskere belønnes for at droppe dyreforsøg

Lene Baad-Hansen og Karthika Rajeeve fra Aarhus Universitet har begge modtaget et legat fra Frøknerne Anna og Dagny Hjerrilds Fond. Legatet får de for ikke at bruge forsøgsdyr i deres forskning.

Fra efterårssemestret 2022 kan IOOS begynde at uddanne de første professionsbachelorer i klinisk tandteknik. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

13.01.2021 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Offentligheden/Pressen

Akademisk løft: Klinisk tandteknik bliver nu en professionsbachelor

Uddannelsen i klinisk tandteknik går nu fra at være en erhvervsakademiuddannelse til at blive en professionsbachelor. Den endelige godkendelse af den nye uddannelse kom kort før årsskiftet, og det glæder man sig over på Institut for Odontologi og Oral Sundhed, som står bag den store omlægningsproces.

Forskning tyder på, at børn fra separerede familier i forvejen kan være sårbare over for psykiske og fysiske problemstillinger, og tidlig pubertet kan derfor, ifølge Anne Gaml-Sørensen, repræsentere en ekstra risiko for disse børns mentale og fysiske sundhed.

13.01.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Fraværende far kan medføre tidligere pubertet

Meget tyder på, at piger og drenge, som ikke bor sammen med deres far under opvæksten, hurtigere bliver kønsmodne. For pigerne gælder det, at jo længere tid, de bor uden deres far, des tidligere går de i pubertet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet.

En ny masteruddannelse i personlig medicin skal fra september være med til at ruste landets sundhedsprofessionelle til at træde ind i en ny medicinsk æra. Foto: KU

13.01.2021 | Uddannelse, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder

Ny masteruddannelse i personlig medicin

Sammen med fire andre universiteter lancerer Health en ny masteruddannelse i personlig medicin. De første studerende kan begynde uddannelsen allerede i efterårssemestret 2021.

Professor Christoffer Laustsen skal sammen med europæiske kolleger udvikle en avanceret MRI-scanningsmetode til at undersøge nyrepatienter. Foto: Privat

13.01.2021 | Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen

Dansk MRI-forskning gavner nyresyge i hele Europa

Professor Christoffer Laustsen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital skal i samarbejde med europæiske kolleger udvikle en ny, avanceret MRI-scanningsundersøgelse af kronisk syge nyrepatienter, som skal være standarden for alle scanningsundersøgelser i Europa. Innovationsfonden støtter projektet, der er led i et større…

Overlæge og Professor Bente Jespersen og Lektor Marco Eijken fra Nyresygdomme, begge fra AU og AUH. Foto: Tonny Foghmar.

13.01.2021 | Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Health

Novo Nordisk fonden støtter Aarhus-forskning i donor-nyrer

Knap 400 danske nyrepatienter står på venteliste til en ny nyre. Ny Aarhusbaseret forskning kan på sigt give lægerne hjælp til at vurdere, om potentielle donor-nyrer vil fungere efter en transplantation.

13.01.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Forskningsprojekt skal komme evighedskemikalier til livs

Novo Nordisk Fonden har bevilget støtte til et projekt, der skal udvikle et multi-step system til at rense vand for per- og polyfluoralkylstoffer. Metoden tager udgangspunkt i naturens egne enzymer samt et helt nyt nanomateriale, som forskere ved Aarhus Universitet udvikler.

Viser resultater 81 til 90 ud af 121

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste