Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

12.01.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

AU-IVÆRKSÆTTERE IMØDESER INTERNATIONAL VÆKST EFTER MILLIONINVESTERING

Emplate, der er en del af startup-miljøet på Aarhus Universitet, får stor investering fra Bestsellers investeringsselskab.

12.01.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe

Drone-teknologi indtager den maritime sektor

Der er kæmpe fremtidspotentiale i autonome løsninger til offshore-operationer i den maritime sektor. Den danske drone-virksomhed Upteko samarbejder netop nu med forskere fra Aarhus Universitet om at udvikle næste-generations droneteknologier og kunstig intelligens til alt fra redningsoperationer til 3D-scanning af skibe.

Helt ned til 1 mg tandsten kan meget præcist fortælle om et menneskes forbrug af euforiserende stoffer og lægemidler. Det kan bl.a. hjælpe arkæologer med at kortlægge vaner og selvmedicinering hos fortidens mennesker. Foto: Line Staun Larsen.

12.01.2021 | Forskning, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder

Tandsten afslører forbrug af euforiserende stoffer

Institut for Retsmedicin ved Aarhus Universitet har udviklet en ny metode, der afslører brugen af euforiserende stoffer og lægemidler ud fra et menneskes tænder.

Emplate får millioninvestering fra Heartland, Bestsellers investeringsselskab

12.01.2021 | Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper

AU-iværksættere imødeser international vækst efter millioninvestering

Emplate, der er en del af startup-miljøet på Aarhus Universitet, får stor investering fra Bestsellers investeringsselskab.

11.01.2021 | Konference, Videnskabelig medarbejder, Netværk om fødevarer og ernæring

1st innFOOD Conference 2021

AUs Center for Innovativ Fødevareforskning (innFOOD) afholder sin første internationale konference den 1.-2. februar 2021. Her vil den nyeste fødevareforskning blive præsenteret inden for alt fra råvareproduktion, fødevareforarbejdning og emballering til sensorik, forbrugeradfærd og sundhed. Konferencen afholdes online og deltagelse er…

Lotte Sahin Levison har lavet undersøgelsen som led i sin ph.d.-afhandling på Aarhus Universitet. Foto: Privat.

11.01.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Efter en infektion er risikoen for akut nervebetændelse forhøjet i op til fem måneder

Forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet viser, at risikoen for at udvikle Guillain-Barré syndrom er størst i den første måned efter en akut infektion, og at risikoen for at udvikle sygdommen er forhøjet helt frem til den femte måned efter infektionen.

Hjertespecialister kan med et lille indgreb lukke hjerteøret og forebygge blodpropper lige så godt som med medicin, siger professor Jens Erik Nielsen-Kudsk. Foto: Privat.

11.01.2021 | Forskning, Offentligheden/Pressen, Health

Nyt studie tyder på overlegen effekt af mindre operation ved forkammerflimren

Stor dansk undersøgelse viser, at lukning af hjerteøret har ligeså god effekt som medicin på risikoen for blodpropper, men i forhold til medicin ser behandlingen ud til at sænke risikoen for blødninger og død.

Morten Bondo Christensen håber, at det nye professorat kan øge forskergruppens muligheder for at gennemføre større projekter og opnå større fondsbevillinger. Foto: Privat

11.01.2021 | Navnenyt, Offentligheden/Pressen, Health

Ny professor forsker i akutte tilstande i almen praksis

Morten Bondo Christensen er ny professor i almen medicin på Aarhus Universitet. Han forsker i akutte henvendelser til sundhedsvæsnet – lige fra de mere fredelige som øvre luftvejsinfektioner til de mere akut alvorlige som fx stroke.

Thomas Maribo fra Institut for Folkesundhed er ny professor i folkesundhed med særligt fokus på rehabilitering. Foto: Søren Sander, DEFACTUM.

08.01.2021 | Navnenyt, Forskning, Offentligheden/Pressen

Ny professor: Lighed i sundhed gælder også for rehabilitering

Thomas Maribo er ny professor i folkesundhed på Aarhus Universitet. Han beskæftiger sig særligt med rehabilitering efter hjertesygdom, men arbejder for at komme ulighed i sundhed til livs inden for hele rehabiliteringsområdet.

08.01.2021 | Forskning, Forskning, Alle grupper

New paper from MIB professor Morten Kringelbach in Nature Human Behaviour

A collaboration between University Pompeu Fabra, University of Oxford and Center for Music in the Brain at Aarhus University has shed new light on the nature of consciousness.

Viser resultater 91 til 100 ud af 121

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste